hirek bajnokoktornaja

Idén június 13-án első alkalommal rendezte meg a Bajnokok Tornáját a Pest Megyei Kézilabda Szövetség. A hagyományteremtő jelleggel életre hívott versenyen az NB II-es férfi junior kézilabda bajnokságok idei győztesei (Békéscsabai Előre Spartacus, Csömör KSK, Debreceni EAC, MKB-MVM Veszprém II, Pénzügyőr SE, Simontornyai KK) vettek részt (csak a dél-nyugati Simontornya volt kivétel, ők másodikként a bajnok Pécs helyére ugrottak be); a mérkőzéseket a csömöri sportcsarnokban játszották.
Az egész napos tornán a hat csapatot két csoportba sorsolták a szervezők; a csoportokon belüli körmérkőzések után az első és második helyezettek keresztbejátszással döntöttek a fináléba jutásról, majd pedig következett a bronzmérkőzés és a döntő.
10 mérkőzés, rengeteg gól, számtalan szebbnél szebb jelenet, küzdelem, izgalom, remek hangulat - egyszóval a kézilabda sava-borsa került terítékre a találkozókon.
Az A csoportban szerepelt a házigazda Csömör, a Debrecen és a Simontornya; a B-ben pedig a Veszprém, Békéscsaba és a Pénzügyőr. Az A csoport küzdelmei alakultak izgalmasabban, miután itt körbeverésre került sor (Csömör-Debrecen 15:16, Csömör-Simontornya 22:19, Simontornya-Debrecen 28:18), így a csapatok gólkülönbsége döntött a végső sorrendről. Első lett a Simontornya, második a Csömör, harmadik pedig a Debrecen. A B-ben jóval egyértelműbben alakultak a mérkőzések. A Pénzügyőr mindkét találkozóját megnyerve (a veszprémieket 22:15-re, a békéscsabaiakat pedig 19:17-re győzték le) végzett a csoport élén, mögötte a Békéscsabát 31:30-ra felülmúló Veszprém lett a második, a viharsarkiak pedig a harmadikok.
Az első elődöntő (Simontornya-Veszprém) igen izgalmasra sikeredett: félidőben 11:9-re vezetett a Veszprém, a végeredmény 23:23 lett, az „oroszrulettnek” is beillő 7-méteres párbaj pedig a Veszprémnek kedvezett (26:24). A másik mérkőzés jóval simább lett: a Pénzügyőr folytatta magabiztos szereplését a tornán, 22:14-re legyőzve a Csömört. A „csalódott csapatok csatáját” hozó bronzmérkőzésen szépen zárt a házigazda, 34:22-es sikerével megszerezve a 3.helyet. A fináléban a korábbiakhoz hasonló kottából játszott a Pénzügyőr: akár csak a csoportban, ezúttal is kiütötte a Veszprémet (30:20), megnyerve ezzel az első alkalommal kiírt Bajnokok Tornáját.
A gólkirály a veszprémi Dainese Nicolas lett 26 találattal; a legjobb játékos különdíját a csömör Vajna Dávid, míg a legjobb kapusét a simontornyai Molnár Balázs kapta.
A szervezők bíznak benne, hogy jövőre, a 2015/16-os bajnokság végeztével hasonlóan színvonalas mérkőzésekre kerül majd sor a II.Bajnokok Tornáján - és a program remélhetőleg kiegészül női mérkőzésekkel is!
Végül de nem utolsósorban köszönjük valamennyi közreműködő munkáját: a Csömöri Sport és Szabadidőszervező Nonprofit Kft-nek a sportcsarnok biztosítását, a Zöldfa Vendéglőnek az ízletes ebédet, a szervezőknek pedig a rendezvény tető alá hozását és zavartalan lebonyolítását!
Búcsúzzunk tehát úgy, ahogy tettük azt a Final 24 esetében: jövőre találkoz(z)unk!

(Köszönet a fotókért: Foto M. További képeket találhat Facebook oldalunkon)

EHF-logo

 

IHF-logo

MKSZ-logo

SME Facebook Like Box Sidebar