Elhunyt Haskó István

Elhunyt Haskó István

Életének 86. évében elhunyt Haskó István, az érdi kézilabdázás egyik megalapítója, a Pest Megyei Kézilabda Szövetség korábbi munkatársa, egykori NB-s játékvezető. Játékospályafutását szülővárosában, Fóton kezdte el és fejezte be, kapusként szolgálta a főként a járási bajnokságban szereplő csapatot. Sportvezetőként 1977-ben egyik megalapítója volt a jelenleg is NB I-ben szereplő ÉRD női kézilabdacsapatának, hosszú éveken át elévülhetetlen érdemei voltak az ottani kézilabdás közösség formálásában, működtetésében. Ezzel párhuzamosan, 1982-től kezdett el dolgozni társadalmi munkában a Pest megyei Testnevelési és Sport Hivatalnál, ahol 1999-ig bezárólag segítette az Igazolási, valamint a Versenybizottságot. Munkáját 1983-ban, 1993-ban és 1997-ben is emlékplakettel ismerte el a PTSH.

Játékvezetői tevékenységét több, mint 30 éven keresztül végezte, az 1970-ben letett alapfokú vizsgától egészen a 2000-es évek elejéig szerepelt a megyei és az NB II-es osztályokban. Ebbéli tevékenysége során 1994-ben a Balogh Lajossal alkotott párosuk kapta meg a PMKSZ-től az „Év játékvezetői párosa” címet. Későbbiekben a volt nemzetközi játékvezetővel, Tekauer Péterrel vezetett számos NB-s utánpótlás és megyei mérkőzést.

Az utóbbi években sem szakadt el a kézilabdától, hiszen játékvezető fia, Haskó Tamás NB I-es és NB I/B-s mérkőzésein több ízben tűnt fel nézőként.  

Haskó István temetése 2021. február 12-én, 11 órakor lesz a fóti katolikus temetőben.

Emlékét örökre megőrizzük, nyugodjon békében!