< 2022-2023 >

A PMKSZ Elnöke elfogadta a PMKSZ Versenybizottsága által benyújtott 2023/2024. évi Pest megyei felnőttbajnokságra vonatkozó Versenykiírást, és annak mellékletét, a Mérkőzés Rendezési Előírásokat.

A PMKSZ Elnöke a XI. Final24 sikeres lebonyolítása kapcsán, jutalomként, Decathlon-utalványok átadásáról rendelkezett 380 ezer forint összértékben az alábbi személyek részére: Bába Kitti, Bába Magdolna, Bába Sándor, Haskó Tamás, Hargitai Gábor, Nachtmann Brigitta, Németh Kornél, Rédei János. (Az átvételt külön Feljegyzés tanúsítja.)

A PMKSZ Elnökének döntése alapján, a XI. Final24 rendezvényen a zsákbamacska, valamint az egyéb ajándéktárgyak eladásából a PMKSZ pénztárába befolyó összeget (598.500 forint) – a Final24 Szervező Bizottságával egyetértésben – az elmúlt évekhez hasonlóan a Szövetség jótékony célra fordítja. Az így összegyűjt pénzből a Fót SE által a Fót Város Önkormányzata számára térítésmentesen biztosított kisbuszok használatához benzinkártyát vásárol az írásban rögzített feltételek mellett.

A PMKSZ Elnöke – a PMKSZ JB javaslatára – meghatározza a 2023. évi játékvezetői és versenybírói tagdíj összegét, mely előbbi esetben 15.000 (tizenötezer) forint, utóbbiban 9.500 (kilencezer-ötszáz) forint.

A PMKSZ Elnöke elfogadta a Vecsési Kézilabdasport Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke elfogadta az ENUSE Sport Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke megbízta Bába Sándort az elnöki, Hargitai Gábort, Nachtmann Brigittát, Németh Kornélt, Rédei Jánost, Haskó Tamást a Final24 Szervező Bizottságában a tagi feladatok ellátásával. Megbízatásaik 2023. május 30-áig érvényesek.

A PMKSZ Elnöke elfogadta az Hajker-Pro Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke elfogadta a Kézi Batta Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke 2023. január 1-jével kinevezte és megbízta dr. Nagy Vivien Fannit a PMKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottság elnöki; dr. Tóth Tamást az alelnöki; Kis Róbertet, Németh Kristófot a tagi feladatok ellátásával. Kinevezéseik visszavonásig érvényesek.

A PMKSZ Elnöke elfogadta Szemes Nikolettnek, valamint Kovács-Érsek Rékának a PMKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottság elnöki, illetve alelnöki posztról 2022. december 31-ével történő lemondását. Egyúttal – az érdemeik elismerése mellett – felmentette Mogyorósi Mihályt, valamint Topáné György Annát a PMKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságban a tagi feladatok ellátása alól.

A PMKSZ Elnöke elfogadta a Versenybizottság, a 2022/2023. évi Pest megyei felnőttbajnokságokra vonatkozó Versenykiírás alábbiakkal történő kiegészítését: „11.9. A Pest megyei I. és II. osztályú felnőttbajnokságokban a játékvezetőknek és versenybíróknak semmilyen „VAR, VIR, VR, telefonos/videókamerás felvételek” használatára nincs lehetőségük sem eredménykorrekció, sem kizárás/nem kizárás, sem utolsó 30 másodpercben történtek vizsgálatára, sem szabálytalan csere/nem szabálytalan csere, stb. felmerülése esetén sem! Minden előforduló szituáció során a játékvezetőknek/versenybíróknak kell a játéktéren tapasztalt megfigyeléseik, észleléseik, jegyzeteik alapján a döntéseiket meghozniuk!”

A PMKSZ Elnöke elfogadta az Küldetés DSE tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke – egyeztetve az MKSZ jogászaival – hatósági vizsgálat befejezéséig felfüggeszti Topáné György Annának a PMKSZ Etikai és Fegyelmi Bizottságban betöltött tagi viszonyát.

A PMKSZ Elnöke – a PMKSZ JB elnökének javaslata alapján – megbízza Dáné Ritát a PMKSZ JB tagi feladatok ellátásával. Megbízatása visszavonásig érvényes.

A PMKSZ Elnöke – érdemei elismerése mellett – felmentette Rózsahegyi Brigittát a PMKSZ JB tagi feladatok ellátása alól, aki hosszabb külföldi tartózkodása okán a rá háruló teendőket a jövőben így nem tudja ellátni.

A PMKSZ Elnöke elfogadta az SZKSK Kézilabda Kft. tagfelvételi kérelmét.

A PMKSZ Elnöke elfogadta a PMKSZ Versenybizottsága által benyújtott 2022/2023. évi Pest megyei felnőttbajnokságra vonatkozó Versenykiírást, és annak mellékletét, a Mérkőzés Rendezési Előírásokat.

A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont sportoló megsértette a Sportról szóló 2004. évi I. törvény és a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III. 12. kormányrendelet alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12 § (1) - (3) bekezdését és az 1. számú melléklet 1.2. pontját, ezzel A kézilabdázás játékszabályai 8:10 pontjába ütköző fegyelmi vétséget követett el, emiatt a szabályzat 23. § (1) bekezdés d) pontja alapján a sportolót 2023. április 14. napjától kezdődő hatállyal 3 (azaz három) mérkőzéstől való eltiltással sújtja Pest megyei férfi I. osztályban.

A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont sportoló a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12.§ (1)-(2) bekezdésébe, valamint a Fegyelmi Szabályzat 1. sz. mellékletét képező „a leggyakrabban előforduló fegyelmi vétségek” melléklet 1.2. pontjába ütköző fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 23.§ (1) bekezdés d) pontja alapján fegyelmi büntetésként: 1 azaz (egy) mérkőzéstől való eltiltással sújtja Pest megyei női felnőtt II. osztályban. Eltiltva: 2023.03.25. - 2023.04.12.

A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont sportoló megsértette a Sportról szóló 2004. évi I. törvény és a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III. 12. kormányrendelet alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12 § (1) - (3) bekezdését és az 1. számú melléklet 1.2. pontját, ezzel A kézilabdázás játékszabályai 8:10 pontjába ütköző fegyelmi vétséget követett el, emiatt a szabályzat 23. § (1) bekezdés b) pontja alapján a sportolót írásbeli megrovással sújtja.

A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont sportszervezet megsértette a Sportról szóló 2004. évi I. törvény és a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III. 12. kormányrendelet alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12 § (1) - (3) bekezdését és az 1. számú melléklet 9.1. pontját, azaz fegyelmi vétséget követett el, emiatt a szabályzat 26. § (1) bekezdés d) pontja alapján a sportszervezetet 2 azaz kettő hazai rendezésű Felnőtt Pest megyei II. osztályú mérkőzés során sportszövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeinek viselésére kötelezi.

A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy eljárás alá vont sportszakember - Novák Péter, 10316 - megsértette a Sportról szóló 2004. évi I. törvény és a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III. 12. kormányrendelet alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12 § (1) - (3) bekezdését és az 1. számú melléklet 2. pontját, valamint az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzat IV. (5) b) és f) pontját, azaz fegyelmi vétséget követett el, emiatt a szabályzat 25. § (1) bekezdés e) pontja alapján a sportszakembert 2023. április 30. napjáig eltiltással sújtja a Pest Megyei Szövetség által rendezett kézilabda versenyrendszerre vonatkozó mindennemű sportszakmai tevékenységtől.

A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont személy - Gazsovics Nóra, 99363 - a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12.§ (1)-(2) bekezdésébe, valamint a Fegyelmi Szabályzat 1. sz. mellékletét képező „a leggyakrabban előforduló fegyelmi vétségek” melléklet 1.2. pontjába ütköző fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 23.§ (1) bekezdés d) pontja alapján fegyelmi büntetésként: 1 azaz (egy) mérkőzéstől való eltiltással sújtja LU17 III. osztályban.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának Fegyelmi Tanácsa Tamási Ivett Zsuzsa (6031) Alsónémedi SE játékossal szemben indult fegyelmi eljárásban 2022. november 22-én megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. §-ába, ezen belül A Kézilabdázás Játékszabályai 8:6 b.) pontjába ütköző (egészséget veszélyeztető, szándékos vagy rosszindulatú/alattomos akció, ami teljesen játékidegen) fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § (2) bekezdés alapján fegyelmi büntetésként, 2022. december 31-ig tartó eltiltással sújtja.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának Fegyelmi Tanácsa Fekete András (11443) Budapesti Honvéd SE játékossal szemben indult fegyelmi eljárásban 2022. november 10-én megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Tanács a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 67. § (1) bekezdés c) pontja alapján az eljárást megszűnteti.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa Jakabacska Zsolt (61921) Üllői KSE játékossal szemben indult fegyelmi eljárásban 2022. október 10-én megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. §-ába, ezen belül A Kézilabdázás Játékszabályai 8:10 pontjába ütköző (bármely személy sértegetése vagy fenyegetése szóbeli vagy nem szóbeli módon) fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § alapján fegyelmi büntetésként 2 mérkőzésre szóló, eltiltással sújtja azzal, hogy büntetését a Fegyelmi Szabályzat 17. § (1) bekezdés alkalmazásával 2022. október 31-ig tartó próbaidőre felfüggeszti.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa Páva Kristóf (33608) Solymár SC játékossal szemben indult fegyelmi eljárásban 2022. szeptember 19-én megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi h a t á r o z a t o t. A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. §-ába, ezen belül A Kézilabdázás Játékszabályai 8:10 pontjába ütköző (bármely személy sértegetése vagy fenyegetése szóbeli vagy nem szóbeli módon) fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 12. § (2) bekezdés alapján fegyelmi büntetésként írásbeli figyelmeztetéssel sújtja.