Szezont zártunk

Szezont zártunk

Szezont zártunk
Újabb sikeres Final24, újabb fantasztikus élmények – röviden így lehetne összefoglalni az idén Cegléden megrendezett Pest vármegyei „kézilabdás évadzáró ünnepet”.
Mert volt itt kérem szépen: jó néhány kellemes és hasznos kiegészítő program; remek lelátói hangulat; izgalom, látványos megoldások, szép védések, küzdelem és dráma a pályán - egyszóval minden, „mi kézilabdás szem-szájnak ingere”!
Lássuk most a találkozók rövid összefoglalóit!
Női II. osztály:
Aranyszarvas SE - Csömör KSK 30:27 (14:8)
Bár a találkozón a Csömör szerzett vezetést, utána az előzetesen esélyesebbnek számító tápiószentmártoniak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, fokozatosan átvéve a találkozó irányítását. A 17.percben már 11:3-ra vezettek, s ekkor sokan bizonyára azt hitték, hogy ezzel el is dőlt a találkozó. Nem úgy a csömöriek, akik - főleg a szünet után - fantasztikusan küzdve, egyre följebb zárkóztak, s a második játékrész 17. percében a vezetést is átvették (20:21). A hátralévő időben azonban érvényesült a papírforma, és a jóval „hosszabb kispaddal” rendelkező Aranyszarvas érvényesítve erőfölényét, hozta a papírformát, és megérdemelt győzelmet aratva tette fel egész éves teljesítményére a koronát a bajnoki címmel.
A mérkőzés legjobbjai: Dobos Renáta (Aranyszarvas SE), Polgár Kinga (Csömör KSK)
Férfi II. osztály:
Mogyoródi KSK - Veresegyház VSK II 25:43 (12:20)
A nap legsimább mérkőzésén hamar nyilvánvalóvá vált, hogy melyik együttes nyeri a döntőt, és léphet így egy osztállyal feljebb a 2024/25-ös szezonban. Bár a Mogyoród egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, de nem tudott számottevő ellenállást kifejteni: ahogy „nyílt az olló”, úgy lett egyre nyilvánvalóbb a két együttes közötti erőkülönbség. Összességében teljesen megérdemelt a veresiek kiütéses „rajt-cél győzelme”, de abban is biztosak lehetünk: a mogyoródiak jövőre újra meg fogják próbálni a döntőbe jutás és az osztályváltás kiharcolását!
A mérkőzés legjobbjai: Kovács Bence (Mogyoródi KSK), Kozma Krisztián (Veresegyház VSK)
Női I. osztály:
VS Dunakeszi II - Gyáli BKSE 26:24 (13:10)
Mindkét együttesben szerepeltek korábbi rutinos NB-s játékosok, így biztosak lehettünk benne, hogy kemény küzdelmet láthatunk majd és nem lesz „előre lefutott” a mérkőzés. Hát nem is lett az! Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a legnagyobb különbség öt gól volt (47.perc 21:16, 49.perc 22:17, 51.perc 23:18 a Dunakeszi javára), de innen még fel tudott állni a Gyál, és fél perccel a találkozó vége előtt már csak egy volt közte (25:24). A legvégén egy hétméteressel biztosította be győzelmét a Dunakeszi, így pedig a tavalyi idényhez hasonlóan idén is 100 %-os teljesítménnyel „söpörték be” a bajoki címet.
A mérkőzés legjobbjai: Fundák Annamária (Gyáli BKSE), Gábor Anita (VS Dunakeszi II)
Férfi I. osztály:
Pilisvörösvári KSK - Szigetszentmiklósi KSK II 34:35* (30:30, 17:14) * 7-méteresekkel
Ami a profi ökölvívásban a szupernehézsúly, az a Pest vármegyei kézilabda-bajnokságokban a férfi I. osztály! Évek óta kiemelkedően izgalmas döntőket láthatunk a kategóriában, és nem volt ez másként ezúttal sem! Nem volt három gólosnál a nagyobb a különbség a találkozón, és volt minden, ami még egy NB I-es vagy nemzetközi találkozónak is a becsületére vált volna: kevés híján telt ház, fantasztikus hangulat a lelátón, remek támadások, szép gólok, kapusbravúrok, kemény, férfias küzdelem. A rendes játékidőben szinte végig a vörösváriak álltak közelebb a győzelemhez, a lefújás pillanatában azonban a vörösvári kapus ziccervédése kellett ahhoz, hogy maradjon a döntetlen – így pedig következhetett a „lutri” azaz a 7-méteres-párbaj. Az első négy körben mindenki betalált, az ötödik párban azonban a vörösvári játékos hibája után a miklósi gól pontot tett a küzdelem végére és a Szigetszentmiklós együttese vívta ki az NB II-es indulás jogát. Érdekességként mindenképpen említsük meg, hogy ebben az évadban a kieséses szakaszban a miklósi együttes a döntő mellett a negyeddöntőben és az elődöntőben is 7-méteres-párbajban kerekedett felül éppen aktuális ellenfelén, így tehát a szerencsével sem álltak hadilábon!
A mérkőzés legjobbjai: Zsolnai Zsolt Dominik (Pilisvörösvári KSK), Kovács Balázs Krisztián (Szigetszentmiklósi KSK II)
Végül – de korántsem utolsósorban! – álljanak itt a 2023/24-es idény különdíjasai!
Női II. osztály gólkirálynője: Végh Gabriella (Domony KSE)
Férfi II. osztály gólkirálya: Praszna Péter Áron (BSE Palóc Farkasok)
Női I. osztály gólkirálynője: Gyetván Krisztina (VS Dunakeszi II)
Férfi I. osztály gólkirálya: Kmety Ádám (Domony KSE)
Az év edzője (Sulyánszki Dezső-díj): Varga Péter (Ceglédi KKSE utánpótlás)
Pest Vármegyei Kézilabdázásért-díj: Koller János
Az év játékvezető párosa: Bátori Bence - Szécsi Lantos Boldizsár
Az év utánpótlás játékvezető párosa: Imregi Blanka - Vásárhely Réka Sarolta
Szívből gratulálunk a bajnokoknak, illetve valamennyi díjazottnak!